În prezent, există încă dubii și pareri contradictorii cu privire la ingredientele din vaccinuri. Astfel, am decis să venim cu clarificări și cu articole din surse sigure pentru mai multe detalii. Vă invităm să consultați și sursele citate de la sfârșitul articolului.

Mituri cu privire la ingredientele din vaccinuri

17,500 mcg 2-fenoxietanol (insecticid)

FALS! Fenoxietanol este un agent antibacterian extrem de eficient. Este folosit ca si aditiv si stabilizator pentru parfumuri, este folosit in produsele de protectie solara, un repelent impotriva insectelor, un antiseptic local, pentru conservantii farmaceutici, etc. Studiile au aratat ca nu este nociv pentru oameni.

5.700 mcg aluminiu (o neurotoxină)

FALS! Niciun vaccin nu conține aluminiu în stare pură. Vaccinurile pot conține hidroxid de aluminiu. E chimie elementară, în momentul în care combini două substanțe chimice cu anumite proprietăți rezulta o a treia substanță cu proprietăți complet diferite de componenetele ei.
Hidroxidul de aluminiu este un adjuvant, adică un potentiator al răspunsului imun. Părțile de virus din vaccin sunt atât de mici și puține că singure nu ar atrage „atenția” sistemului imun și vaccinul nu ar avea efect. Adjuvantul atrage celulele imune la locul injecției, care astfel iau contact și cu bucățelele de virus. Hidroxidul de aluminiu rămâne acolo, la locul injecției, nu se apucă să circule prin corp, și după o vreme este eliminat de celulele imune.

Cantități necunoscute de ser fetal bovin

FALS! Serul bovin este folosit ca hrană pt liniile de celule – el nu este introdus în serul vaccinului – trebuie menționat pe prospect ca orice alt component deoarece pot rămâne resturi infime, care la rândul lor vor fi captate, digerate și metabolizate de celulele sistemului imunitar respectiv macrofagele! Nu se introduce în corpul persoanei vaccinate – este folosit strict ca hrană și mediu pt liniile celulare. În orice proces de producție pe etichetă trebuiesc trecute toate ingredientel folosite.”

801,6 mcg formaldehidă (agent cancerigen, agent de îmbălsămare)

FALS! Formaldehida este o componentă esentiala a metabolismului, in corpul unui nou nascut se afla la orice moment 575-862μg formaldehida. Deci daca este un agent cancerigen si corpul nostru o formeaza in mod natural, cum de nu avem toti cancer?
 • 23,250 mcg gelatina (carcase de animale ingrosate)
 • 760 mcg de L-glutamat monosodic (cauzeaza obezitate si diabet)
Gelatina si glutamatul de sodiu sunt folosite drept conservanti in vaccinuri. Sunt ingredientele datorita carora vaccinurile pot rezista pana la 3 ani fara sa se inactiveze.
Cat despre animale ingrosate, as vrea sa stiu si eu acest termen. Gelatina se obtine prin fierberea oaselor si/ sau cartilajelor de animale. Este intr-adevar ingredientul care poate da cele mai multe reactii anafilactice: unul la doua milioane de doze.
Pentru glutamat de sodiu exista sute de studii facute in ani de zile care au demonstrate ca nu prezinta niciun pericol pentru sanatate, ci ca faptul ca poate produce diverse boli este doar un mit.

500 micrograme albumina umana (sange uman)

FALS! Albumina umana nu este egal cu sange uman. Albumina este o proteina sintetizata de celulele parenchimului hepatic. In plasma, albumina este responsabila in principal de mentinerea presiunii oncotice; de asemenea este implicata in transportul diversilor compusi. Albumina este folosita in vaccinuri pentru stabilizarea virusurilor. Avand in vedere ca este derivata din sange uman exista un risc ipotetic de contaminare. Dar subiectii de la care se recolteaza sunt atenti monitorizati si zeci de analize sunt facute pentru a ne asigura ca nu se recolteaza sange contaminat.

Cantitati necunoscute de celule MRC-5 (copii umani avortati)

FALS! MRC-5 sunt celule din tesut pulmonar – de tip fibroblast din tesut conjunctiv. S-a ales fibroblastul pentru ca este cel care sintetizeaza matrixul extracelular si colagenul (este structura care tine tesuturile impreuna) si este cultura aderenta. Primele celule folosite in septembrie 1966 de catre Jacobs provin de la specia Homo sapiens, fetus de sex masculin, caucazian de 14 saptamani gestatie, din tesut pulmonar normal. S-a prelevat un fragment de tesut si in jurul lui s-a format o coroana de celule in multiplicare – fiecare celula are o viata de 42 – 46 cicluri de dublare pana sa atinga senescenta.
Celulele fetale au fost folosite in 1966 pentru a dezvolta linii celulare – la vaccinuri nu se folosesc celule fetale! Liniile celulare deriva dintr-o singura celula si au o durata de viata limitata – cand ating senescenta nu se mai pot multiplica.
 • Peste 10 mcg de neomicină (antibiotic)
 • Peste 0,075 mcg polimixina B (antibiotic)
 • 0,6 mcg streptomicina (antibiotic)
Antibioticele sunt folosite in vaccinuri pentru a prevemi contaminarea bacteriana in timpul fabricarii. Doar urme reziduale ale acestora raman in vaccinuri.
 • Peste 560 mcg polisorbat 80 (cancerigen)
 • Cantitati necunoscute de citrat de sodiu (aditiv alimentar)
FALS! Studiile au aratat ca polisorbat 80 nu este cancerigen. In, vaccinuri polisorbatul si cotratul de sodiu sunt folosite drept emulsor pentru a impiedica separarea apei de ulei.

116 mcg clorură de potasiu (utilizata in injectie letala pentru a opri inima si a opri respiratia)

FALS! Clorura de potasiu este folosita ca tratament in in deficitul de potasiu, doar la indicatia medicului si doar diluata.
 • 188 mcg fosfat de potasiu (agent de ingrasamant lichid)
 • 70 mcg de borat de sodiu (Borax, utilizat pentru controlul gandacilor)
 • 54,100 mcg de clorura de sodiu (sare de masa)
FALS! Primele doua elemente au utilizari mult mai largi in diferite industrii. Solutia salina perfuzabila este folosita pe scara larga la tratarea deshidratarii. Toate aceste solutii sunt folosite in vaccinuri drept substante tampon pentru a tine sub control PH-ul serului.
Mergand pe principiul “daca e folosit pentru ingrasamant, nu mai poate avea si alte utilizari”, nici apa nu ar trebui sa bem fiind folosita pentru prepararea ingrasamintelor sau a insecticidelor si pesticidelor.

260 mcg de bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu)

Aici daca nu ni se spunea ca bicarbonatul de sodiu este bicarbonat de sodiu, nici nu ne dadeam seama. Este folosit extrem de rar in vaccinuri ca si solutie tampon. Solutia de bicarbonate de sodiu se foloseste in medicina pentru tratarea acidozei sau a intoxicarii cu anumite substante.

Cantitati necunoscute de hidroxid de sodiu (Danger! Corrosive)

Hidroxidul de sodiu sau sodau caustica (nu va speriati!) este folosit larg in industria alimentara si medicala. Fiind o baza, poate servi ca regulator de aciditate.

 • 2.800 mcg fosfat de sodiu (toxic pentru orice organism)
 • Cantitati necunoscute de fosfat de sodiu monobazic monohidrat (toxic pentru orice organism)
FALS! Aceste ingrediente nu sunt toxice pentru organism. Evident ca in cantitati mari orice substanta este periculoasa pentru organism, inclusiv apa (cititi despre intoxicatia cu apa care nu, nu este egala cu inecul).
In vaccinuri aceste ingrediente sunt folosite pentru pastrarea PH-ului si pentru pastrarea fragmentelor de ingredient active in suspensie in apa.

32000 mcg sorbitol (nu trebuie injectat)

FALS! Exista sorbitol varianta injectabila si sorbitol sub alte forme care, intr-adevar, nu trebuie injectat. Ca orice substanta si aceasta trebuie folosita conform indicatiilor producatorului.
Sorbitolul este un produs ce apare in mod natural in diverse fructe, iar in vaccinuri este folosit pentru mentinerea PH-ului.

peste 40.000 mcg zaharoză (zahăr din trestie)

Sucroza este folosita ca stabilizator in vaccinuri. S-a demonstrate ca poate pastra imunogenitatea virusurilor pentru cateva zile la temperaturi inalte

35.000 mcg proteina de drojdie (ciuperca)

Drojdia este folosita in vaccinuri ca mediu de cultura. Produsul final poate contien urme reziduale din aceasta materie.

5.000 mcg uree (deseuri metabolice din urina umana)

FALS! Ureea este principalul produs azotat final al metabolismului aminoacizilor, proveniti din scindarea in stomac si intestin a proteinelor, sub actiunea fermentilor proteolitici si absorbtia acestora prin peretele intestinal. Sediul principal de formare a ureei este ficatul, dar si tesutul in curs de crestere (de exemplu, tesutul embrionar sau tumoral) are proprietatea de a forma uree din arginina. Cea mai mare parte a ureei este eliminata prin filtrare glomerulara; 40-60% redifuzeaza in sange in functie de fluxul tubular si de hormonul antidiuretic.

Alte reziduuri chimice

Multe din aceste ingredient sunt folosite strict pentru cultura virusurilor sau bacteriilor din vaccinuri, acestea nu ajung in vaccine, dar pot lasa urme reziduale. Din acest motiv producatorii sunt obligati sa le treaca in prospect. La fel cum producatorii de alimente sunt obligatii sa treaca pe ambalaj faptul ca anumite produse sunt facute in acelasi loc cu substante cu potential alergen si ca pot exista urme ale acestor substante in produsul finit, desi produsul nu are listat ca ingredient acea substanta.
Pentru o informare corecta, folositi surse sigure! Puteti citi mai multe despre ingredientele din vaccinuri si motivele pentru care sunt folosite folosit aici: