Sărurile de aluminiu din vaccinuri sunt sigure și nu provoacă probleme neurologice Autor: Flori Croitoru

1. Expunerea la aluminiu

În natura aluminiul este al 3-lea cel mai răspândit element (după oxigen și silicon) – dar și cel mai abundent metal de la nivelul scoarței terestre (cam 10% din scoarță este aluminiu). Aluminiul se găsește în natura absolut peste tot – plante, apă, aer, sol, iar noi ne naștem conținând și aluminiu în corp! Aluminiul folosit ca adjuvant în vaccinuri (cu scopul de a potenta răspunsul la imunizare) se găsește sub forma de săruri ale substanței – hidroxid de aluminiu, aluminiu-fosfat sau aluminiu-potasiu sulfat (metalul aluminiu în combinație cu hidroxidul/fosfat/sulfat se transforma în sarea lui). Acțiunea acestor săruri este de a potenta și de a prelungi răspunsul imun pe care gazda îl dezvolta la vaccin. În același timp, aceste săruri păstrează serul vaccinal în condiții ideale (nu permite precipitarea, sau modificarea serului pe timpul depozitării). Înainte de a fi licențiate, vaccinurile care conțin săruri de aluminiu sunt testate extensiv în trialuri clinice. Notă- nu toate vaccinurile conțin aluminiu, dar toate vaccinurile sunt testate extensiv Această sare de aluminiu este de fapt o soluție apoasă de ioni ai respectivei sări care fi expusă unui mediu alcalin.

2. Cum funcționează sarea de aluminiu în vaccinuri?

Respectiva sare de aluminiu care e injectată în cantitate infimă odată cu vaccinul nu poate părăsi zona inoculării – este captată de celulele sistemului imun – macrofage – chiar de la locul înțepăturii . Apoi este înglobată în interiorul lor, ca poate fi digerată o dată cu antigenul și ca poate fi excretată în totalitate și în siguranță. Astfel nu se acumulează în organism și în câteva zile, toată cantitatea de sare de aluminiu va fi excretată în totalitate, neavând posibilitatea de a se acumula în corp. Daca nu ar conține și sarea de aluminiu, virusul injectat – de fapt antigenul conținut în vaccin – ar stimula doar imunitatea celulara, fiind considerat un “gunoi” pătruns accidental care nu prezintă risc de a infecta corpul.

Astfel, sistemul imunitar nu consideră necesară creearea de anticorpi de memorie folosind doar celulele limfociteTh 1 care stimulează doar celulele imunității celulare citotoxice – limfocitele T citotoxice dar și celule macrofage sau alte celule citotoxice chemate prin secreția de citokine – distrug antigenul local și nu păstrează memorie – nu stimulează și partea umorală a imunității, ci doar partea celulara)

Când virusul/antigenul este însoțit de sarea de aluminiu, virusul injectat e recunoscut potențial agresor al corpului care poate infecta și distruge (e stimulata imunitatea umorala prin limfocite Thelper 2 care vor ajuta la maturarea limfocitelor B => plasmocite cu memorie!) … Deși greșit înțeles, ROR nu conține săruri de aluminiu! Dar totuși este folosit argument în favoarea demonstrării unei legături ROR-autism, datorat sărurilor de aluminiu…. La fel cum este și argumentul “diferență intre injectare și ingerare” – nu există – pentrut injectat ajunge circule în sânge pt a fi excretat, dar și ingerat trece prin absorbție tot în sânge pt a fi excretat (din stomac orice substanță este absorbită tot în sânge!). De când se folosesc sărurile de aluminiu în vaccinuri? „Încă din 1926 au început experimentarea cu săruri de aluminiu… și este folosit în vaccinuri din 1940

Discuția originală: https://www.facebook.com/groups/vaccinuri/permalink/1258748134154856/

75 de studii științifice care arată că NU există nicio legătură între vaccinuri și autism

https://provaccin.wordpress.com/2014/03/08/75-studii-stiintifice-care-arata-ca-nu-exista-nici-o-legatura-intre-vaccinuri-si-autism/

Frauda lui Wakefield


The Lancet a retras documentul lui Wakefield în februarie 2010, admițând că mai multe elemente din document au fost incorecte contrar concluziilor anchetei anterioare. Wakefield și colaboratorii au fost găsiți vinovați de încălcărietice (au efectuat investigații invazive asupra copiilor fără a obține autorizațiile etice necesare) și fals în declarații științifice (au raportat că eșantionarea lor a fost consecutivă când, de fapt, a fost selectivă).


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/

Secretul și șarlatania lui Wakefield. 

Avea vaccinul său pregătit împotriva concurenței sale, pe care urma să-l vândă.

http://briandeer.com/wakefield/vaccine-patent.htm

Antivacciniștii furioși pe studii științifice ? Hmm… oare ce vor mai inventa ?

https://unitedhumanists.com/2016/10/11/study-funded-by-anti-vaxxers-shows-that-vaccines-do-not-cause-autism-and-theyre-furious/

Alt studiu care demonstreaza ca vaccinurile nu au legatura cu autismul, ci mai degraba mostenirea genetica poate provoca aceasta tulburare.

https://medicalxpress.com/news/2017-09-genetic-factor-autism-spectrum-disorder.html

Creierul copiilor cu autism prezinta diferente neurologice care indica o dezvoltare defectuoasa in semestrul 3 de sarcina (2014)

http://www.nbcnews.com/health/kids-health/brain-study-suggests-autism-starts-birth-n62681

The differences are seen both on the genetic level and in the physical structure of the brain, and strongly support what scientists have been saying for years — that autism starts with disrupted genes that somehow interfere with brain development.

The changes look like patches of arrested development deep in the brain, says Eric Courchesne of the University of California, San Diego’s Autism Center of Excellence.

„They are actually jam-packed with brain cells,” Courchesne told NBC News. Not only are there too many cells, but they are not developed properly. „Brain cells are there but they haven’t changed into the kind of cell they are supposed to be. It’s a failure of early formation.”

It supports the idea that the changes that cause autism are happening in the second and third trimester of pregnancy, Courchesne said.”

Vaccines are NOT associated with autism: An evidence-based meta-analysis of case-control and cohort studies

Findings of this meta-analysis suggest that vaccinations are not associated with the development of autism or autism spectrum disorder.

Highlights

•No relationship between vaccination and autism (OR: 0.99; 95% CI: 0.92 to 1.06).

•No relationship between vaccination and ASD (autism spectrum disorder) (OR: 0.91; 95% CI: 0.68 to 1.20).

•No relationship between [autism/ASD] and MMR (OR: 0.84; 95% CI: 0.70 to 1.01).

•No relationship between [autism/ASD] and thimerosal (OR: 1.00; 95% CI: 0.77 to 1.31).

•No relationship between [autism/ASD] and mercury (Hg) (OR: 1.00; 95% CI: 0.93 to 1.07)

Sursa: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367

„OR is a statistical term, odds ratio, which provides us with the chances that one property, vaccination, associated with another, in this case, autism.

An odds ratio of around one, means there’s no effect, or no correlation. As the number gets larger than 1.0, then there is statistical evidence that there is an association. On the other hand, OR much less than 1.0 indicates a negative association.

The findings here, most of which were substantially below 1.0, indicate that not only is there no association between autism and vaccination, but one could hypothesize that vaccination reduces the risk of autism.”

Sursa: http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/autism-and-vaccinations-uncorrelated-million-kid-study/

Findings of this meta-analysis suggest that vaccinations are not associated with the development of autism or autism spectrum disorder.

7